Sådan konstruerer du det perfekte password

94% af alle passwords er svage. Derfor er det ofte, ikke noget problem for hackere at skabe sig adgang til dine oplysninger. Derfor skal du tage visse forholdsregler, når du konstruere dit password.


I takt med at 450.000 brugeres kontier hos yahoo blev hacket, udgav hackerne en liste over de password som brugerne havde til deres konti. Det viste sig i mange tilfælde at logiske løsninger som 123456, abcdef eller lign. blev brugt som password, men det gør tilgengæld også din konto til et let offer for hackerne.

Forskellige ord fra ordbogen, it termer og logiske tal- eller bogstavs kombinationer bør altså være "no go" når du skal lave dit password.

I stedet bør du benytte og kombinere personlige oplysninger, så der ikke forekommer en logisk slutløsning som hackerne nemt kan udrede.

Mange brugere syntes det er svært at huske disse komplicerede passwords, ikke mindst fordi man har så mange forskellige. Derfor er den nemme løsning ofte udvejen hos de fleste. Men det findes der løsninger til.

Software som 1Password, KeePass og LastPass kan alle huske og gemme dine passwords sikkert, så du ikke behøver at gå rundt og huske på dem. Dertil er softwaren bygget til selv at kunne generer sikre passwords, så du ikke selv behøver at være kreativ.

Du kan læse artiklen her.

Alternative relevante artikler er:

Her er de 25 mest usikre kodeord

94% af alle passwords er svage


OpenGate

Rådhustorvet 1, 2. sal   |  3520 Farum  | 70 22 25 20

Teknologier

TYPO3
Umbraco
Google
Microsoft

Sitemap

Forside

Support

Ydelser

Referencer